Huisreglement opstellen

In dit reglement liggen de huisregels vast voor een geordende gang van zaken. Als niets geregeld is dan geeft iedereen zijn eigen invulling aan de ‘ongeschreven’ regels. Ter voorkoming van misverstanden raden wij aan de ongeschreven gedragsregels vast te leggen in het huisreglement. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Daarnaast staan op het niet naleven van het reglement sancties.

In het reglement regelt u zaken als:

  • Welke richtlijnen gelden er voor het gebruik van social media?
  • Aan welke regels dienen werknemers zich houden ter voorkoming van fraude?
  • Wat zijn de regels bij diefstal of verlies van een laptop of mobiele telefoon?

Gedragsregels

Dit zijn slechts enkele zaken. Daarnaast worden zaken geregeld als een gedragscode email en internet, regeling laptop en mobiele telefoon, contact met derden, aansprakelijkheid, diefstal, sleutels en alarmcode, ongewenst gedrag, rookbeleid, bedrijfseigendommen, fraude, bekeuringen en sancties bij overtreding van de gedragsregels.

Het is van belang dat dit voor u als werkgever goed geregeld is. Op maat! U wilt ondernemen en wilt geen ‘gedoe’ met uw medewerkers. Dit leidt alleen maar af en verziekt de werksfeer binnen uw bedrijf.

Huisreglement op maat

Onze arbeidsvoorwaarden consultants kunnen voor u uw huisreglement controleren of op maat opstellen. Zij zullen met u een intakegesprek houden om te bepalen welke zaken u graag geregeld wilt hebben binnen uw bedrijf. Daarnaast zullen zij u ook praktische suggesties geven voor een volledig reglement.

De kosten voor het controleren van een reglement is € 195,- De kosten voor het opstellen van een bedrijfsreglement op maat is € 275,-

Goed geregeld!